Wie kan meedoen?

Gouden RAI Wiel StudentenprijsStudenten van hogescholen en universiteiten van alle studierichtingen mogen meedoen, mits hun project/scriptie betrekking heeft op mobiliteit en toekomst:  werktuigbouw, wegenbouw, ICT’ers, techniek, design, sociologie, architectuur etc.

Onderwerp
RAI Vereniging is meer dan benieuwd hoe studenten van dit moment naar de toekomst van mobiliteit kijken. Welke rol is weggelegd voor onze huidige vervoersmiddelen en wat gaan we morgen op de markt zien?

Het onderwerp moet betrekking hebben op mobiliteit in de toekomst. Blijven auto’s wel op auto’s lijken, of zien deelauto’s, -fietsen, -scooters en -motoren er straks compleet anders uit dan de huidige exemplaren? Zijn onze wegen nog steeds voorzien van strepen als auto’s zelfrijdend zijn, hebben we dan nog verkeersborden en verkeerslichten nodig?

Vragen te over hoe mogelijke technische ontwikkelingen er uit gaan zien. Maar ook op het punt van de mogelijkheden die door digitalisering, big data en artifical intelligence binnen bereik komen, zijn er talloze mogelijkheden voor één, twee-, drie, vier- en meerwielige voertuigen of geheel andere oplossingen.

Scriptieprijs New Mobility Foundation
Naast de Gouden RAI Wiel Studentenprijs wordt dit jaar door de New Mobility Foundation een thesis Award uitgereikt aan studenten die met passende ideeën komen om mensen met een sociale achterstand en/of lichamelijke beperking mobieler te maken.

De New Mobility Foundation is een nieuw fonds dat zich richt op de bestrijding van mobiliteitsarmoede, onder andere door de financiering van innovatieve en originele projecten en inzet van het netwerk. Tevens wil de New Mobility Foundation kennis op het gebied van mobiliteitsarmoede vergroten en jongeren betrekken bij dit maatschappelijke vraagstuk. Deze twee elementen worden gecombineerd in de Thesis Award.

Meer informatie over de Thesis Award en deelname >>